ЯКІ ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДОСВІДУ МІЖЕТНІЧНИХ ВІДНОСИН ДЛЯ МОЛДОВИ?

Дискусія за цією тематикою проходить у вигляді серії стартових семінарів за участю представників державної – центральної і місцевої влади, громадянського суспільства, національних спільнот, а також експертів і дослідників.

Семінари під назвою «Регулювання міжетнічних відносин в Європі та світі: яким досвідом варто обмінюватися» будуть проведені у рамках міжнародного трирічного проекту «Програма Східного Партнерства: національні меншини та етнополітичні проблеми». Ініціатором проекту, який буде реалізовано з 2014 по 2017 рік, виступив Європейський Центр з Питань Меншин за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Метою «Програми Східного Партнерства: Національні Меншини та Етнополітичні питання. Білорусь — Молдова — Україна» є підвищення ефективності управління та заохочення політики держави, спрямованої на забезпечення соціальної рівності та поліпшення взаємодії держави з національними меншинами, а також поліпшення взаємодії між центральними та місцевими владами, підвищення рівня довіри й співпраці між державними інститутами і громадянським суспільством. Більше про проект на: www.ecmi.de/programmes/EPP та www.ecmi-epp.org

 

N.B. Про Європейський Центр з Питань Меншин: ЕЦВМ є незалежним міжнародним дослідницьким інститутом, заснованим урядами Німеччини, Данії і федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн (www.ecmi.de). Центр здійснює прикладні розробки і проводить дослідження в області політики, надає інформацію, консультації та документацію з питань регулювання відносин з меншинами в Європі. Центр консультує як європейські уряди і міжурядові організації, так і організації меншин; співпрацює з іншими академічними інститутами на основі спільних проектів і заходів та взаємодіє з ЗМІ та громадськістю за допомогою своєчасного надання інформації та результатів власної аналітичної роботи.

Запись опубликована в рубрике Новини, У Молдові. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Оставьте комментарий